Kärlek eller rädsla?

Där det inte finns någon kärlek, där finns det rädsla. Det är upp till var och en av oss att ta reda på om vår drivkraft är kärlek eller rädsla. Den enda vi kan förändra, är ju oss själva och vill vi ha en bättre tillvaro, en bättre värld – då måste vi också dra vårt kärleksfulla strå till stacken.

I hela mitt liv har jag varit styrd och kontrollerad av mina rädslor. Jag var rädd för att inte duga som jag är och istället för att visa den sårbarheten, byggde jag omedvetet upp murar runt omkring mig. Idag kan jag se att många av de val jag har gjort i livet har gjorts utifrån rädsla och jag har därmed bidragit till den kollektiva rädslan. När jag började bearbeta mina emotionella sår började jag aktivt välja kärleken som drivkraft.

Mörker föder mörker. När vi förstår Attraktionslagen, den universella lag som säger att det vi fokuserar på växer, bör vi alla vara medvetna om att rädsla föder mer rädsla. Om vi styrs av rädslor så kommer vi dra till oss mer tillfällen att känna just rädsla.

Enda sättet att bekämpa mörker är att tillsätta ljus och all förändring börjar med oss själva. När vi helar oss själva kommer en större förståelse för oss själva och andra, vi blir mer empatiska mot andra som mår dåligt inombords för vi vet hur det känns. Viktigt att påpeka är också att om vi bearbetar vårt sårade inre, så tar vi ansvar för att inte bidra till den kollektiva rädslan…

Hur kan du utmana dina rädslor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *