”The work” – Katie Byron

Katie blev gravt deprimerad i 30-årsåldern. Under nästan tio års tid sjönk hon ständigt neråt i en spiral av raseri, självhat och konstanta självmordstankar; de sista två åren var hon ofta oförmögen att lämna sitt sovrum. En morgon i februari 1986 gjorde hon en livsomvälvande upptäckt. Det finns olika namn för en sådan upplevelse. Katie kallar det att ”vakna upp till verkligheten”.

I det ögonblicket upptäckte hon,

  • att när jag trodde på mina tankar led jag, men när jag inte trodde på dem led jag inte, och att detta är sant för varje människa. Frihet är just så enkelt. Jag upptäckte att lidande är frivilligt. Jag fann en glädje inom mig som aldrig försvunnit, inte ens för ett ögonblick. Den glädjen finns i alla, alltid.
  • Hon insåg att vad som hade orsakat hennes depression inte var världen runt omkring henne, utan tankarna hon hade om världen. Istället för att utan framgång försöka ändra världen för att passa ihop med hennes tankar om hur den borde vara, kunde hon ifrågasätta dessa tankar och, genom att möta verkligheten som den är, uppleva ofattbar frihet och glädje. Som ett resultat blev denna sängbundna och självmordsbenägna kvinna omedelbart fylld med kärlek till allting livet för med sig.
  • The Work, Katies tankeundersökning, utvecklades inte ur denna upplevelse; hon säger att den vaknade upp med henne, som henne, den morgonen i februari 1986. De första människorna som gjorde The Work berättade att det hade förvandlat deras liv, och hon började snart få inbjudningar att lära ut processen offentligt.

The Work är en enkel och ändå kraftfull undersökningsprocess som lär dig att identifiera och undersöka tankarna som orsakar allt lidande i världen. Det är ett sätt att förstå vad som gör dig illa, och att ta itu med orsaken till dina problem utifrån ett klart sinne.

Människor som gör The Work kontinuerligt berättar ofta om:

  • lindring av depression: upptäck lösningar, rent av lycka, i situationer som tidigare varit dränerande.
  • minskad stress: lär dig att leva med mindre ångest eller rädsla.
  • förbättrade relationer: upplev djupare samhörighet och närhet med din partner, dina föräldrar, dina barn, dina vänner och dig själv.
  • dämpad ilska: förstå vad som gör dig arg och stött, och bli mindre reaktiv, mer sällan, med mindre intensitet.
  • ökad mental klarhet: lev och arbeta mer intelligent och effektivt, med integritet.
  • mer energi: upplev en ny känsla av energiflöde och välmående.
  • större frid: upptäck hur du kan ”älska livet som det är”.

I tusentals år har vi fått höra att vi inte ska döma, men låt oss vara ärliga, vi gör det ändå ständigt. Sanningen är att vi alla har dömande tankar som snurrar i huvudet. Genom The Work har vi äntligen tillåtelse att låta dessa dömande tankar tala ut, eller till och med skrika ut, på papper. Vi kan få upptäcka att till och med de mest obehagliga tankarna kan mötas med ovillkorlig kärlek.

De fyra frågorna

Undersök varje påstående på ditt Döm din nästa-formulär med hjälp av de fyra frågorna och vändningarna nedan. The Work är meditation. Det handlar om att öppna upp för ditt hjärta, inte om att försöka ändra dina tankar. Ställ frågorna, gå inåt, och vänta på att de djupare svaren ska komma upp till ytan. Ladda ner undersökningsguiden för underfrågor som kan hjälpa dig.

I sin mest grundläggande form består The Work av fyra frågor och en vändning. Till exempel, ditt påstående kan vara ”[Namn] lyssnar inte på mig.” Hitta någon i ditt liv som du haft denna tanke om, ta påståendet och ställ det mot The Works fyra frågor och vändning.

 1. Är det sant?
 2. Kan du helt säkert veta att det är sant?
 3. Hur reagerar du, vad händer, när du tror på tanken?
 4. Vem skulle du vara utan tanken?

Vänd på tanken. Hitta sedan minst tre specifika och genuina exempel på hur varje vändning är sann för dig i den situationen.

För att ladda ner ”Döm din nästa-formuläret”, gå in på följande länk  http://thework.com/sites/thework/svenska/downloads/JYN_svenska_A4.pdf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *