Positiva affirmationer

Positiva affirmationer är positiva påståenden om oss själva. Att affirmera är att medvetet för sig själv upprepa positiva meningar som stärker och utvecklar det egna jaget, till exempel för att få bättre självkänsla eller för att bli lugnare och mer avslappnad. Genom att säga till oss själva att vi är bra tar vi aktiva steg för att påverka oss själva till att må och prestera bättre.

Positiva tankar ger positiva känslor, som i sin tur ger positiva resultat. Vi kan omprogrammera oss själva, så när vi säger positiva saker om oss själva tillräckligt ofta, så kommer vi till slut att tro på det. Att arbeta med affirmationer är ett sätt att omprogrammera hur vi tänker, känner och agerar i vissa situationer.

Lägg fokus på att KÄNNA att du verkligen vill det du affirmerar. Just känslan spelar en central roll. Fortsätt att upprepa affirmationerna för dig själv tills orden blir din sanning.

Exempel på positiva affirmationer:

  • ”Jag älskar mig själv precis som jag är”
  • ”Jag är tillräcklig”
  • ”Jag respekterar min kropp och äter hälsosamt”
  • ”Pengar kommer enkelt till mig, både från väntade och oväntade håll”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *