Meditation

Meditation är en kroppslig och mental avslappning som hjälper oss att hantera stress och bli mer närvarande i livet. Syftet med meditation är att komma närmare oss själva och vår inre röst. Med hjälp av meditation kan vi tysta ner bruset, våra tankar. Vi kan våra känslor och därmed också förstå våra innersta behov.

Meditation kan vara så mycket mer än att sitta helt still. För mig är exempelvis mina långpromenader i naturen meditativa. För andra kanske dans, målning, sång passar bättre.

Det finns många olika vägar till vårt inre, och vi får helt enkelt prova oss fram för att hitta det som passar oss bäst.

På Spotify, Youtube etc. finns mängder av guidade meditationer. Det kan vara lättare att nå det meditativa tillståndet om man lyssnar till en röst som instruerar vad man ska fokusera på, man kan släppa intellektet och behovet av kontroll.

I början när man mediterar kan man uppleva att det är svårt att stilla sina tankar. Ha tålamod och var snäll mot dig själv, det blir lättare med tiden. Du kan exempelvis prova att fokusera på något neutralt som till exempel din andning; lägg märke till hur det känns när du andas in och andas ut.

Det finns många positiva följder med meditation. Den största gåvan jag har fått är att jag känner mig lugnare och jag förstår bättre mina egna behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *