Covid-19 fick mig att öppna upp för nya möjligheter

Corona-virusets framfart har säkert inte undgått någon, vi har nog alla påverkats på ett eller annat sätt. För egen del påverkas jag genom att mina klientbokningar har uteblivit, något som så klart ställer till det för mig rent ekonomiskt. Min tillit prövas. Kan jag i denna oroliga tid ta makten över mitt inre?

När TV och sociala medier började informera om Corona-viruset blev jag i början oerhört påverkad. Denna ”bombardering” av konstanta uppdateringar av virusets spridning, hur många som påverkas och allas åsikter hit och dit, hade en direkt inverkan på mitt mående. Jag fångades upp inte bara i min egen rädsla, utan även i den kollektiva rädslan. Mina tankar var inställda på katastrof, känslan i kroppen blev tung och rastlös och det kändes som att jag okontrollerat sögs in i en tornado. Dessa känslor av maktlöshet och kontrollförlust påminde om något jag upplevde för fem år sedan, när jag fick en stroke.

Det positiva med stroken är att den fick mig att vakna och se annorlunda på livet. Den fick mig att kapitulera och se att ”verkligheten” jag då levde i inte fungerade för mig. Jag var i behov av en inre förändring även om jag då inte visste hur eller på vilket sätt. Över tid har jag hittat en ny och mer stabil grund att stå på, jag har lärt känna mig själv och mina behov. Så denna gång, när jag stod i denna nya känslomässiga karusell, var jag bättre rustad att ganska snabbt kunna identifiera mitt behov av att stanna upp. Jag kunde ”lyfta” mig själv ur det känslomässiga kaoset och få en bättre överblick om vad som verkligen hände inombords.

Jag blundade, tog några djupa andetag och tog kontakt med min kropp och mina känslor. Känslor av oro och rädsla gjorde sig till känna och jag lät de få existera, utan att försöka fly. Jag bara satt med mina känslor så länge jag kände att jag behövde göra det. Sedan gjorde jag en övning jag har gjort många gånger, jag ”hämtade” ett minne där jag kände mig fullständigt trygg. Jag gick helt och fullt in i detta minne; jag såg det jag såg, jag kände det jag kände – just i den stunden. Jag använde mig av alla mina sinnen för att förstärka denna känsla av trygghet och tillit.

Tankarna som tidigare hade fyllt mitt huvud var som bortblåsta, känslan av oro och rädsla likaså. Den tidigare inre stormen hade falnat, kvar fanns bara den mer behagliga känslan. Plötsligt var jag tillbaks i mig, det som verkligen är jag. Tilliten hade åter igen infunnit sig… Jag älskar när jag kan hämta ”hem” mig själv så där, när jag kan förändra en rädslostyrd känsla till en mer skön och gynnsam sådan. Jag förundras och fascineras över vilken makt jag har över mitt mående!

Jag tittade i min tomma kalender. Vad skulle jag nu göra med all ledig tid? Skulle jag kunna använda den till att hjälpa och bidra till andra, och i så fall hur? När jag slutade fokusera på bristen av klienter så kom idén, plötsligt var det så självklart! Det var visserligen en idé jag har haft en tid men som jag, av olika anledningar (läs rädslor), har skjutit på framtiden. Jag bestämde mig för att erbjuda mina tjänster online… Sagt och gjort, samma kväll lade jag ut ett inlägg på sociala medier att jag kommande vecka skulle erbjuda mina tjänster helt kostnadsfritt till människor som ville prova på.

16 modiga människor från hela Sverige hörde av sig och vilka fantastiska möten det blev! Genom videosamtalen kunde jag hjälpa dem få kontakt med sin kropp och sitt känslosystem, och de kunde tryggt möta de känslor som låg och ”puttrade” i kroppen. Att de kunde göra detta inre arbete i en miljö som känns trygg för dem, i sitt egna hem, tror jag var bara positivt.

Jag fick möjligheten att testa om mina övningar fungerar fast jag inte har personen i samma rum och kunde glatt konstatera att det fungerar minst lika bra. Denna insikt har öppnat upp ofantliga möjligheter för mig! Tänk hur många människor jag kan stötta, oavsett var i världen dem bor. Det enda de behöver är tillgång till dator/telefon, internet samt en intention och önskan om en förändring i sitt mående.

Jag vågar påstå att detta arbete inte hade blivit gjort om det inte vore för Corona-virusets framfart. Eftersom jag hade rädslor för att arbeta online hade jag troligen valt att fortsätta skjuta på det, kanske i oändlighet. Nu gjorde jag istället slag i saken och kom i kontakt med egenskaper inom mig själv som jag inte alltid tillåter mig att vara – nytänkande, nyskapande och modig. Jag gick utanför min komfortzon och mötte mina rädslor, jag är stolt över mig själv.

Tänk vilka globala effekter ett ”litet” virus kan ställa till med… Vare sig vi vill eller inte tvingas vi möta vårt innersta inre. Denna gång lyckades jag se möjligheter istället för hinder, och det är en underbar känsla! Åter igen påminns jag om att jag, liksom alla andra, har möjligheten att välja hur vi ser på saker och ting.

Fundera gärna kring:

    • Hur känns känslan av oro och rädsla i din kropp?
    • Hur hanterar du dessa känslor? Stoppar du huvudet i sanden eller vågar du möta dem?
    • Önskar du att du kunde hantera dina rädslor annorlunda? Vad behöver du då göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *