Andlighet

Vad är andlighet? Ordet väcker nog något i de flesta människor och det har säkert olika betydelser för olika människor. Religion, änglar, olika dimensioner, andevärlden…

Om vi ser andlighet som något som inte är bundet till någon religion, utan istället något som beskriver hur vi behandlar oss själva och andra, vad väcks inom dig då?

Kan vi kanske sätta likhetstecken mellan andlighet och ovillkorlig kärlek? För finns det något som har så stor påverkan på oss, som när vi känner oss ovillkorligt älskade? Den känslan, den kraften, kan få oss att känna oss kompletta.

Vad händer inom oss när vi upplever oss vara utan den? Är det inte då vi känner oss ofullständiga och ständigt sökande efter något att fylla detta tomrum med..?

Den ovillkorliga kärleken börjar med oss själva. Ju mer vi läker våra egna inre sår, desto mer är vi förmögna att älska oss själva. Ju mer vi älskar oss själva, desto mer kärlek har vi att ge andra…

När vårt inre är läkt kan vi se på andra, utan att döma. Vi blir mindre styrda och kontrollerade av rädslor. Vi SER och FÖRSTÅR andra. Vi känner empati och medmänsklighet för de som kämpar, de som har det svårt och som ännu inte läkt sina emotionella sår. Kom ihåg, sårade människor sårar.

Om vi kan känna kärlek till dem som behöver det bäst, tänk hur världen skulle kunna se ut! Vi skulle känna större samhörighet med varandra, istället för separerade. Vi hör ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *